Hey Boh !

Welcome to my BLOG!!!!!!

Jumaat, 24 Ogos 2012

Selamat Hari Raya!!!!!

Dicatat oleh Namaku Amir di 9:26 PTG 0 ulasan

Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!! Maaf Zahir dan Batin. Hai sesiapa pun yang tengok blog amir maafkan amir kalau amir ade buat silap atau salah tulis kat dalam blog ni. Maafkan amir sebab dah lama amir tak bkk blog ni.

Ni amir nak cerita masa raya pertama, amir demam sebelum raya sampai raya kedua. Amir pun tak pergi solat sunat hari raya. Abg ngan ayah je yang pergi. Amir duduk rumah ngan kakak dan mama. Amir pulak kena kemas rumah sebab mama suruh apelagi terpaksa lah buat. PENAAAT!!!!! Mama suruh kemas rumah sebelum ayah ngan abg sampai kat rumah.

Lepas tu, kitorang makan-makan kat dapur. Macam-macam adeee. Apa lagi amir pun jamah lah sorang-sorang. Heheehehe. Nasib baik perut amir kecik je bleh lah dioarang makan sekali. Lepas makan, kitorang kemas baju untuk balik kampung Mama pergi suruh abang ngan kakak kemas baju. Mama bagi upah duit topup untuk diorang. Mama tak suruh amir kemas baju sebab: 1. Amir takde henpon 2. Amir kemas baju tak kemas. (KESIANNN!!) Kejam punya mak.

Lepas kemas baju kitorang sembahyang berjemaah kat rumah. Ayah jadi imam. Selepas sembahyang, kitorang letak beg-beg yang ade baju untuk ke kampung. Sebelum bertolak kitorang bersalam-salaman ngan mama ayah. Ayah cakap siapa yang dapat angka lima kat duit ayah ngan mama sayang sangat kat diorang siapa yang tak dapat angka lima kat dia punya duit raya dia mama ngan ayah tak sayang dia sangat. lepas tu amir pun bukak lah sampul duit raya tu amir nampak RM 50. LIIIIIMAAAA PUUUUULUUUUH HIIIIIINGGIIIIIT!!!!!!!!!!!!!


Lepas tu kitorang pun bertolak nak ke Melaka. Kampung kat Melaka. Dalam perjalanan kitorang ade langgar sesuatu tapi bukan sesuatu tapi seseorang. Ada orang main U-Turn je dah lah tak pakai topi keledar. BAHAYA. JAGALAH KESELAMATAN DIRI ANDA SEMASA DI JALAN RAYA. Itulah al-kisahnya, cerita dan pengalaman daripada hari pertama raya hingga hari pertama raya. Hehehehehe. Bye-bye dan Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!!!!


Cara-cara nak download game ape ape jelah

Dicatat oleh Namaku Amir di 6:53 PG 5 ulasan
Masa nie cuti, amir takde kejer lah nak buat pstu amir bukak youtube cara nak download
game kat pc (bukan yang amir tlis amir cuma translate kan dlam bhsa melayu) amir terjumpalah cara nak download game kat pc ni lah yang amir jumpa. takpelah amir kene bersyukur jugak sbb ni lah kali pertama amir dpt main game kat pc. (tpi lebih baik korang baca dulu ape yang amir tulis nie.

Firstly, dekat dekstop buat folder baru namakan nintendo ds. (amir ajar nak download nintendo ds tpi kalau nak gem yang lain kene post soalan kat amir)

Secondly, korang kena bkk http://coolrom.com/. Contoh gmbar apebila korang bkk.

Pastu bkk 'Emulators' kat ats ade. Dia kecik jer kalau ape rabun ke ape pkai cermin mata ehhhh. (ni bukan mengejek, tpi puji. heheheh) Tpi tak lah kecik sgt.

Kalau dah siap bkk, cari lah emulator dia. (sorrylah amir tak tau ape maksud emulator) Amir plih 'nintendo ds'. Pastu tekan DeSmuME. Lepas tkn desmume tu, tengok kat bwh sekali tpi ats skit jer. Nmpk Download Now kan tekan tu. Tunggu 8 saat. Pastu tekan 'Download Your File'. tekan kat 'Save File'. Tekan OK. Pastu simpan dekat folder yang amir suruh buat tdi. Lepas tu download.

Lepas siap download, bkk balik coolrom tadi dan cari perkataan ROM Files. (failnyer ade dekat sbelah kanan emulators) Pastu cri nintendo ds. Carilah dekat bwh tu ataupun yang paling senang tekan huruf yang ade kt situ.

Amir tekan huruf W. Korang blehlah pilih perkataan korang sendiri. amir nak cari game 'WWE SmackDown vs Raw 2009 featuring EWC'. Tekan wwe tu. turun bwh skit tekan 'Download Now'. Tunggu 8 saat. Bila dah habis 8 saat tekan 'Download Your File'. Tekan 'Save File'. Tekan OK. Simpan kat fail nintendo ds. Tekan OK. tunggu download tu.

Lepas siap, bkk fail nintendo ds dan bkk desmume-0.9.8-win32. Tekan DeSmuME_dev.exe. Tekan 'File' kat atas tu, tekan Open ROM..., tekan dekstop, cari nintendo ds tekan fail tu, cari game yang korang download tadi dan tekan. Macam tulah cara dan al-kisahnya.

Harap korang semua dpt thu camne nak download game tu. Kalau ada salah silap dalam blog ni tolong lah maafkan. Kita ni manusia tak boleh lari dari kesilapan. Sorry banyak2 kalau ada slah silap. Ok harap korang berjaya download game ni. Sekianlah ucapan untuk hari ni. Bai-bai dan Chau-chau dulu ehh. Bye.
 

Kilat Dalam Kilau Copyright © 2010 Designed by Amir Azlan Sponsored by Online Shop Vector by Artshare

Sony PSP Go