Hey Boh !

Welcome to my BLOG!!!!!!

Jumaat, 24 Ogos 2012

Cara-cara nak download game ape ape jelah

Dicatat oleh Namaku Amir di 6:53 PG
Masa nie cuti, amir takde kejer lah nak buat pstu amir bukak youtube cara nak download
game kat pc (bukan yang amir tlis amir cuma translate kan dlam bhsa melayu) amir terjumpalah cara nak download game kat pc ni lah yang amir jumpa. takpelah amir kene bersyukur jugak sbb ni lah kali pertama amir dpt main game kat pc. (tpi lebih baik korang baca dulu ape yang amir tulis nie.

Firstly, dekat dekstop buat folder baru namakan nintendo ds. (amir ajar nak download nintendo ds tpi kalau nak gem yang lain kene post soalan kat amir)

Secondly, korang kena bkk http://coolrom.com/. Contoh gmbar apebila korang bkk.

Pastu bkk 'Emulators' kat ats ade. Dia kecik jer kalau ape rabun ke ape pkai cermin mata ehhhh. (ni bukan mengejek, tpi puji. heheheh) Tpi tak lah kecik sgt.

Kalau dah siap bkk, cari lah emulator dia. (sorrylah amir tak tau ape maksud emulator) Amir plih 'nintendo ds'. Pastu tekan DeSmuME. Lepas tkn desmume tu, tengok kat bwh sekali tpi ats skit jer. Nmpk Download Now kan tekan tu. Tunggu 8 saat. Pastu tekan 'Download Your File'. tekan kat 'Save File'. Tekan OK. Pastu simpan dekat folder yang amir suruh buat tdi. Lepas tu download.

Lepas siap download, bkk balik coolrom tadi dan cari perkataan ROM Files. (failnyer ade dekat sbelah kanan emulators) Pastu cri nintendo ds. Carilah dekat bwh tu ataupun yang paling senang tekan huruf yang ade kt situ.

Amir tekan huruf W. Korang blehlah pilih perkataan korang sendiri. amir nak cari game 'WWE SmackDown vs Raw 2009 featuring EWC'. Tekan wwe tu. turun bwh skit tekan 'Download Now'. Tunggu 8 saat. Bila dah habis 8 saat tekan 'Download Your File'. Tekan 'Save File'. Tekan OK. Simpan kat fail nintendo ds. Tekan OK. tunggu download tu.

Lepas siap, bkk fail nintendo ds dan bkk desmume-0.9.8-win32. Tekan DeSmuME_dev.exe. Tekan 'File' kat atas tu, tekan Open ROM..., tekan dekstop, cari nintendo ds tekan fail tu, cari game yang korang download tadi dan tekan. Macam tulah cara dan al-kisahnya.

Harap korang semua dpt thu camne nak download game tu. Kalau ada salah silap dalam blog ni tolong lah maafkan. Kita ni manusia tak boleh lari dari kesilapan. Sorry banyak2 kalau ada slah silap. Ok harap korang berjaya download game ni. Sekianlah ucapan untuk hari ni. Bai-bai dan Chau-chau dulu ehh. Bye.

5 ulasan:

MUHAMAD RIDZUAN on 28 Mei 2013 6:59 PG berkata...

yang pasti free kan!!!!!

Uchiha Itachi on 9 November 2013 2:59 PG berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Ikhwan FaceWar on 30 Mac 2014 5:26 PG berkata...

nk download pes cmne erk

Awadah Afza on 26 Januari 2015 7:52 PTG berkata...

pnjang nya cara nk wat ... mcm mna ??? jdi x pham plak ...

Farhah Nuraini on 27 Mac 2016 7:10 PG berkata...

kalau plant vs zombie 2 ada tk?

 

Kilat Dalam Kilau Copyright © 2010 Designed by Amir Azlan Sponsored by Online Shop Vector by Artshare

Sony PSP Go